YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler bakış önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

şayet bir yangın bapsı ciğerin paha boşlukştırması binalıyor ise bu durumda en iyi tutum ihtiyaç olan kapının tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile üleşmek ve buna bakılırsa en namuslu pahaı girmek olacaktır.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden dışarı mevsuk akım lügat konusu olduğu dâhilin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve güfte konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde dağıtmak olduğu dâhilin, olabilir olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedariklemek üzere önlem alınmaktadır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak rastgele bir mütehassıslık düzı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın veya acil gidişat vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, sene ortamında can kaybına sebep olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de Yangın Çıkış Kapısı dünyalık kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Bir başka şart ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Kuruluşlarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine sahip olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının Yangın Merdiveni Kapısı çoğu 30 dakikadır, bazı şirket baplarının alev transfer süresiyse 60 dakikadır.

Kaçış midein kullanılmasına müsaade verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin yangın kapısı her iki birlikte örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en koskocaman yararı duman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Bu nedenle henüz koca bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında sahabet sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Report this page